14 November 2021

*The Documentary was completed in the frame of the 4th cycle of Short Documentary Production Workshops organised in 2021 by the non-profit organisation A.E.I AUDIOVISUAL FORUM in collaboration with the UNESCO Associate Schools Network, Cyprus (Aspnet).

*To Ντοκιμαντέρ ολοκληρώθηκε στα πλαίσια του Δ’ κύκλου των κινηματογραφικών εργαστηρίων που διοργάνωσε το 2021 ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός A.E.I AUDIOVISUAL FORUM σε συνεργασία με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ UNESCO ΚΥΠΡΟΥ.


Description / Περιγραφή:

The documentary follows archaeologist Dr. Michael Boyd who travels in Cyprus to meet a team of archaeologists from the Cyprus Institute. We travel from present to the past, focusing on several Cypriot products-a form of intangible cultural heritage and the stories of its people. Merging ethnography and archaeology, the movie is an attempt to approach food as a diachronic social phenomenon, projecting the memory and cultural identity of Greek Cypriots in relation to it.

Το ντοκιμαντέρ, μας μεταφέρει στην Κύπρο, όπου ο αρχαιολόγος Δρ. Michael Boyd συναντά μια ομάδα αρχαιολόγων από το Ινστιτούτο Κύπρου. Ταξιδεύοντας από το παρόν στο παρελθόν, εστιάζουμε σε ορισμένα προϊόντα της Κύπρου-μορφή άυλης πολιτισμικής κληρονομιάς, αλλά και στις ιστορίες των ανθρώπων της. Συνδυάζοντας την εθνογραφία και την αρχαιολογία, η ταινία αποτελεί μια προσπάθεια προσέγγισης του φαγητού ως ένα διαχρονικό κοινωνικό φαινόμενο, προβάλλοντας την μνήμη και την πολιτισμική ταυτότητα των Ελληνοκυπρίων σε σχέση με αυτό.

 

documentary digging up cookies not accepted

 


Gallery / Φωτογραφίες: